TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tehetségek csatája feketén, fehéren

2019. 08. 23. 18:13 | HÍREK

A Seregélyes és Dinnyés közötti műút mentén fekvő, néhány házból álló településen várja látogatóit a Pelikán-ház Erdei Iskola. Az elmúlt napokban a Baptista Tehetségkutató Sakktábor fiataljai immár ötödik alkalommal múlatták ott igencsak tartalmasan az időt, hiszen a horgászattal, fürdéssel, kenutúrával töltött órákat leszámítva minden délelőtt elméleti előadás és oktatás szerepelt a programban, majd a délutánok a gyakorlással, azaz a sakkpartikkal teltek el. 

Az úgynevezett rapid verseny záró fordulójára az utolsó tábornapon, pénteken kerített sort Molnár Béla nemzetközi mester és Taskovics István FIDE-mester.   

A diákok között nem csak Fejér megyeiek voltak, az ország legkülönbözőbb részeiről is érkeztek táborozók a Pelikán-házba. A gyakorlásra különösen szükség is volt, hiszen rövidesen a budapesti ifjúsági csapatbajnokságon mérik össze erejüket egymással, majd az észak-olaszországi Arco-ba utaznak egy nagyszabású nemzetközi nyílt sakkversenyre. A fiatalok közül talán leginkább Demeter Dorina, Csíki Endre, vagy a velencei Zöldliget iskola tehetségének, Bodrogi Bendegúznak a nevét érdemes megjegyezni, az ő eredményeikkel még bizonyára találkozunk.

Egyre több oktatási intézményben ismerik fel a sakk tanításának, támogatásának fontosságát, hiszen akik az asztal mellett kiemelkedőt nyújtanak, a tapasztalatok szerint szinte kivétel nélkül kibontakoztatják más irányú tehetségüket is. 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE