TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tehetségek csatája feketén, fehéren

2019. 08. 23. 18:13 | HÍREK

A Seregélyes és Dinnyés közötti műút mentén fekvő, néhány házból álló településen várja látogatóit a Pelikán-ház Erdei Iskola. Az elmúlt napokban a Baptista Tehetségkutató Sakktábor fiataljai immár ötödik alkalommal múlatták ott igencsak tartalmasan az időt, hiszen a horgászattal, fürdéssel, kenutúrával töltött órákat leszámítva minden délelőtt elméleti előadás és oktatás szerepelt a programban, majd a délutánok a gyakorlással, azaz a sakkpartikkal teltek el. 

Az úgynevezett rapid verseny záró fordulójára az utolsó tábornapon, pénteken kerített sort Molnár Béla nemzetközi mester és Taskovics István FIDE-mester.   

A diákok között nem csak Fejér megyeiek voltak, az ország legkülönbözőbb részeiről is érkeztek táborozók a Pelikán-házba. A gyakorlásra különösen szükség is volt, hiszen rövidesen a budapesti ifjúsági csapatbajnokságon mérik össze erejüket egymással, majd az észak-olaszországi Arco-ba utaznak egy nagyszabású nemzetközi nyílt sakkversenyre. A fiatalok közül talán leginkább Demeter Dorina, Csíki Endre, vagy a velencei Zöldliget iskola tehetségének, Bodrogi Bendegúznak a nevét érdemes megjegyezni, az ő eredményeikkel még bizonyára találkozunk.

Egyre több oktatási intézményben ismerik fel a sakk tanításának, támogatásának fontosságát, hiszen akik az asztal mellett kiemelkedőt nyújtanak, a tapasztalatok szerint szinte kivétel nélkül kibontakoztatják más irányú tehetségüket is. 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Implom József helyesírási verseny megyei döntő

19.
JAN.

Óvodapedagógusok csoportközi hospitálása

20.
JAN.

Osztályozó értekezlet

21.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE