X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tehetségnap

2017. 06. 08. 21:10 | HÍREK

A kótaji István Király Baptista Általános Iskolában „p-DAY” elnevezéssel került megrendezésre az a tehetségnap, melynek programjai a matematika titokzatos és végtelen száma, a p köré szerveződtek. 

Ez azonban nem azt jelenti, hogy minden a matematikáról szólt. Előzetes feladatként hagyományos és paintes rajzpályázatot hirdettünk, központi témaként a körrel. Kerestük a „Prímek-Rímek a p-ről versíró verseny legjobbjait és leendő memória bajnokunkat, akinek a p számsorából a legtöbbet kellett megtanulnia ahhoz, hogy elnyerje a címet. Kétféle diák létezik. Egyik szereti, másik nem szereti a matematikát. Ezen a napon az utóbbi csoportba tartozók is olyan felfedező útra indulhattak e tudomány néha kesze-kuszának látszó világában, ahol csak szépséggel és csodával találkoztak. A lelkes szervező csapatból kikerülő diáktanárok igazán különleges feladatokkal rukkoltak elő az „Észbontó” matek órákon, sikerélményként mentőövet nyújtva annak is, aki eddig csak fuldoklott a számok tengerében. Testnevelés órákon szintén a kör játszotta a főszerepet, de megalkottuk és játszottuk a pball nevű labdajátékot is. A memóriabajnokság döntőjébe került versenyzők hihetetlen teljesítményt produkáltak, a győztes közel kétszáz számjegyet tudott hibátlanul elmondani. A nap legizgalmasabb pillanataival a pMit tud? szolgált, melynek versenyzői a 3-8. évfolyamok legjobbjaiból kerültek ki. A nem szokványos feladatok elsősorban a logikára épültek, a kicsiknél szerepet kaptak a fejlesztő játékok is, de számos interaktív feladvány színesítette még a vetélkedőt. A vendégként meghívott szülőket is elkápráztatta a feladatok sokszínűsége, gyermekeik sikere. Ezen felbuzdulva kérték, hogy legközelebb ők is aktív részesei lehessenek e nagyszerű megmérettetésnek.

Örömünkre szolgált, hogy társintézményünk, a Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodája is részt vett rajzpályázatunkon, és megtisztelte jelenlétével rendezvényünket.

A fáradságos, ám annál élvezetesebb napot az eredményhirdetés, és az azt követő pzzaparty zárta. A tehetségprogramunk részét képező „p-day” során bebizonyosodott, hogy mindenkiben ott szunnyad valamilyen képesség, amit gondozni kell, mint egy gyümölcsfát a bő termés reményében.

 


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Minden jó adomány és minden ajándék felülről van, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, még árnyéka sem a változásnak.""
(Jakab levele 1,17)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Az általános iskola értesítést küld a Köznevelési /Szakképzési hídprogramba történő javaslatról

17.
JÚN.

Szóbeli vizsga – érettségi – középszint

17.
JÚN.

11.évfolyam - mellékszakképesítés vizsgák

17.
JÚN.

Szóbeli érettségi vizsgák

17.
JÚN.

Osztályozó konferencia (08:00 óra)

17.
JÚN.

Szakmai gyakorlat

17.
JÚN.

Napközis tábor/1.

17.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE