TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tehetségnap

2017. 06. 08. 21:10 | HÍREK

A kótaji István Király Baptista Általános Iskolában „p-DAY” elnevezéssel került megrendezésre az a tehetségnap, melynek programjai a matematika titokzatos és végtelen száma, a p köré szerveződtek. 

Ez azonban nem azt jelenti, hogy minden a matematikáról szólt. Előzetes feladatként hagyományos és paintes rajzpályázatot hirdettünk, központi témaként a körrel. Kerestük a „Prímek-Rímek a p-ről versíró verseny legjobbjait és leendő memória bajnokunkat, akinek a p számsorából a legtöbbet kellett megtanulnia ahhoz, hogy elnyerje a címet. Kétféle diák létezik. Egyik szereti, másik nem szereti a matematikát. Ezen a napon az utóbbi csoportba tartozók is olyan felfedező útra indulhattak e tudomány néha kesze-kuszának látszó világában, ahol csak szépséggel és csodával találkoztak. A lelkes szervező csapatból kikerülő diáktanárok igazán különleges feladatokkal rukkoltak elő az „Észbontó” matek órákon, sikerélményként mentőövet nyújtva annak is, aki eddig csak fuldoklott a számok tengerében. Testnevelés órákon szintén a kör játszotta a főszerepet, de megalkottuk és játszottuk a pball nevű labdajátékot is. A memóriabajnokság döntőjébe került versenyzők hihetetlen teljesítményt produkáltak, a győztes közel kétszáz számjegyet tudott hibátlanul elmondani. A nap legizgalmasabb pillanataival a pMit tud? szolgált, melynek versenyzői a 3-8. évfolyamok legjobbjaiból kerültek ki. A nem szokványos feladatok elsősorban a logikára épültek, a kicsiknél szerepet kaptak a fejlesztő játékok is, de számos interaktív feladvány színesítette még a vetélkedőt. A vendégként meghívott szülőket is elkápráztatta a feladatok sokszínűsége, gyermekeik sikere. Ezen felbuzdulva kérték, hogy legközelebb ők is aktív részesei lehessenek e nagyszerű megmérettetésnek.

Örömünkre szolgált, hogy társintézményünk, a Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodája is részt vett rajzpályázatunkon, és megtisztelte jelenlétével rendezvényünket.

A fáradságos, ám annál élvezetesebb napot az eredményhirdetés, és az azt követő pzzaparty zárta. A tehetségprogramunk részét képező „p-day” során bebizonyosodott, hogy mindenkiben ott szunnyad valamilyen képesség, amit gondozni kell, mint egy gyümölcsfát a bő termés reményében.

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szóbeli meghallgatások az általános középfokú felvételi eljárás keretében

21.
FEBR.

Szóbeli felvételi időszak

21.
FEBR.

Megemlékezése a kommunista diktatúra áldozatairól (02. 25.)

21.
FEBR.

Szóbeli meghallgatások az általános középfokú felvételi eljárás keretében

21.
FEBR.

korcsolyázás minden osztálynak

21.
FEBR.

Szülői munkaközösség ülése

21.
FEBR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE