TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tehetségpont akkreditáció

2016. 10. 10. 15:52 | HÍREK

2016 őszén lehetősége nyílik a közép-magyarországi régió Tehetségpontjainak az akkreditációs eljárásban részt venni. Milyen feladatokkal jár, és milyen előnyei vannak az akkreditációnak?A már akkreditált tehetséggondozó műhelyeknek, intézményeknek 3 évente kötelező a minősítés megújítása.  A 2015 eleje és 2016 áprilisa között regisztrált Tehetségpontok számára azon túl, hogy visszajelzés, elismerés tehetségsegítő munkájukról az akkreditációs eljárás sikeressége, pályázás esetén előnyt is jelent.

 

2016 őszén a közép-magyarországi régió Tehetségpontjainak nyílik lehetősége tehetséggondozó munkájuk minősítését kezdeményezni.

 

A Tehetségpont akkreditáció során minimum követelményeknek és kiválósági kritériumoknak való megfelelés vizsgálata történik. A Tehetségpontoknak a következő minimum követelményeknek kell megfelelniük a sikeres minősítési folyamathoz: megfelelő végzettségű pedagógus segítse a Tehetségpont által vállalt feladatokat; rendelkezzenek legalább egy (tehetségdiagnosztikát, -gondozást és hatásvizsgálatot tartalmazó) tehetséggondozó program megvalósításának tapasztalatával; végezzenek legalább 1 témakörben tehetség-tanácsadást. Továbbá valósuljon meg a tehetségsegítő együttműködés hasonló szervezetekkel, intézményekkel.

 

Akkreditált kiváló Tehetségponttá váláshoz a kötelező minimum követelmények teljesítésén felül elvárás, hogy pszichológus munkatárs vagy keretszerződéses partner segítse a tehetséggondozó munkát, az intézmény tehetség témájú kutatási tevékenységet folytasson: kifejezetten a tehetségre pl. a tehetségesek tulajdonságaira, a tehetségesek nyomon-követéses vizsgálatára, a tehetségazonosítás módszereire, a tehetséggondozó programok hatásvizsgálatára stb. vonatkozóan; valamint szervezzen legalább egy tehetség témájú tudományos rendezvényt.

 

Az akkreditációs folyamatban való részvétel az előzetes igénybejelentéssel veszi kezdetét, melynek határideje október 12-én éjfél.

 

Arról, hogy mire érdemes figyelni, mi szükséges az akkreditáció sikeres lebonyolításához, október 20-án és 25-én 16 órától felkészítő alkalmakon segítik a Tehetségpontok képviselőit a MATEHETSZ munkatársai.

 

Az akkreditációs folyamat első lépéseként az online rendszerbe szükséges feltölteni a Tehetségpont munkáját bemutató szakmai anyagokat, a minimum követelményeknek és a kiválósági kritériumoknak megfelelően. A feltöltésre 2016. november 4. és 2017. január 31. között lesz lehetőség. Ezt követően személyesen felkeresik az akkreditációt végző szakemberek az intézményeket, mely során a tehetségpont képviselőjével együtt áttekintik az online felületen bemutatott tehetségsegítő tevékenységet, a kívánatos feltételek meglétét, majd a helyszínen járt szakemberek javaslata alapján születik döntés az akkreditációról.

 

Az akkreditációt megújító Tehetségpontok számára elégséges, ha mindössze az online rendszerben megjelenítik az elmúlt 3 év tehetséggondozó munkájának meghatározóit, eredményeit. Számukra a szakértői látogatás opcionális, az elmúlt év akkreditációs folyamatának tapasztalata azt mutatja ugyanakkor, hogy maga a személyes konzultáció igen hasznos és kívánatos a tehetséggondozásban jelentős eredményeket felmutató intézmények számára is.

 

A sikeres akkreditáción túl a tehetséggondozó munka valódi értéke a mindennapok élménye!

 

„… A tehetségben éppen az a szép, hogy él,

hogy kiszámíthatatlan, meglepő.

Hogy utólag úgy evidens, akár egy kör,

de előre mégis tökéletesen megjósolhatatlan…”

(Pilinszky János)

 

További információ ITT.

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Testvérek, Urunk, Jézus Krisztus nevére kérlek titeket, éljetek mindnyájan egyetértésben, ne szakadjatok pártokra, legyetek egyek ugyanabban a lelkületben, ugyanabban a felfogásban.""
(1. Korintusi levél 1,10)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

KIR ABC sorrendben rendezett listát küld a módosítások után

28.
MÁRC.

SNI-BTM Térségi szavalóverseny

28.
MÁRC.

Országos tollaslabda diákolimpiai döntő

29.
MÁRC.

Szülők értesítése az esetleges bukás tényéről

29.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE