TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Télbúcsúztató karnevál

2017. 02. 21. 21:05 | HÍREK

A kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulói február 17-én farsangi mulatságot tartottak, amellyel méltóképpen búcsúztatták el a telet. 

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig tart, amit évszázadok óta lakodalmak, evés, ivás, maskarás felvonulások jellemezték. Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzésre, így szokásunkhoz híven igyekeztünk minden tanórára becsempészni a farsangi népszokások varázsát, hangulatát. Mindenkori célunk ezzel az, hogy az őseinktől kapott értékeket átadhassuk gyermekeinknek, hogyha eljön az idő, ők vigyék tovább örökségünket. Diákjaink rímet faragtak, színpompás álarcokat rajzoltak, kiszebábot készítettek. Az álarcos bált természetesen hetekig tartó felkészülés előzte meg. Az osztályfőnökök a diákokkal és szülőkkel karöltve tervezték meg jelmezeiket. Mindenki lelkesen, izgatottan, tudása legjavát adva készült a nagy napra. Iskolánkat is a hangulatnak megfelelően karneváli díszbe öltöztettük. Színesebbnél színesebb álarcok, lampionok lengték be a tantermeket, folyosókat. A nap csúcspontja a produkciók bemutatása volt. A felsős diákok ízelítőt adtak nekünk a különböző korok táncstílusaiból. A bajor, diszkó, katona, lakodalmas – és nyárváró táncok meghozták az igazi farsangi hangulatot. A teremben szinte mindenki egyként éljenzett, látva a színvonalas előadásokat. Talán még sose figyelte a fellépőket ennyi kíváncsi tekintet. Az alsósok sem maradtak le a felsősöktől, hisz a tornatermet megtöltötték az ördög, pingvin, matróz, katica jelmezbe öltözött csöppségek. Továbbá megtekinthettük a Hungarikumokat, akik emlékeztettek minket arra, milyen kivételesek is vagyunk mi magyarok. A maskarás felvonulás után az alsósok az osztálytermeikben, míg a felsőbb évesek diszkóval búcsúztatták a telet, tudósított Ruskáné Marika igazgató az István Király Baptista Általános Iskolából.

 

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Pályaorientációs nap

25.
JAN.

Osztályozó értekezlet nappali 9.-12. évfolyam, osztályértekezletek

25.
JAN.

Félévi tantestületi értekezlet

25.
JAN.

Osztályozó értkezlet, rövidített órák

25.
JAN.

Rövidített órák

25.
JAN.

Osztályozó konferenciák

25.
JAN.

Féléves csoportos szülői értekezletek

25.
JAN.

Háromhetes projekt (Kisfarsang)

25.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE