TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Terbe Zsuzsanna országos bajnok lett az egyemisták között

2019. 05. 17. 17:46 | HÍREK

Május 4-én rendezték meg a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sakkbajnokságot. A versenyt minden évben az ELTE szervezi, a lebonyolítás a szokásos, remek minőségben zajlott. A Baptista Szeretetszolgálat támogatott sportolója, Terbe Zsuzsanna a Testnevelési Egyetem színeiben játszott.  Zsuzsi a profik 40 fős  mezőnyében indult, és bravúros győzelmet aratott Korpa Bence nagymester ellen, és végül a hét forduló után övé lett a női aranyérem!

Zsuzsival a verseny után készítettünk interjút:

– Miként néz ki egy egyetemista sakkozó élete?

– Másodéves vagyok a Testnevelési Egyetem sakkedzői szakán. Ez a szak mindössze két éve indult újra, jól érzem magam a közösségben, összetartó diákok a csoporttársaim, ezt tartom a legnagyobb pozitívumnak. Igazán jó érzés sportolói közegben tanulni, más sportágakkal, sportolókkal megismerkedni, barátságot kötni. A testvéremmel járunk például boxolni egy háromszoros VB bajnok hölgyhöz és egy személyi edzőt is megismertünk, akinek az óráit szívesen látogatjuk.

– Az egyetemet levelező szakon végzed, az iskola mégis elvárja a diákoktól, hogy készüljenek. Hogy fér bele ez a versenyzés és az oktatás mellett?

– A vizsgaidőszakban kifejezetten zsúfoltak a napjam, de az online oktatás által nagyon sok idő tudok megtakarítani, mivel így nem kell utaznom a városon belül. Ezáltal az iskola és a tanítványok mellett jut időm a barátaimra, kikapcsolódásra és a sportra is.

– Az utóbbi időben az értékszámotokon látszik, hogy a testvéred aktívabban foglalkozik a sportkarrierjével.

Igen, Juli úgy döntött, egyelőre nem az egyetemi tanulmányaira összpontosít, az edzésekből is kevesebbet vállal, viszont többet dolgozik edzőinkkel és önállóan is több időt tölt sakkozással.Nekem ez a 3 év az edzői karrierem megalapozásáról szól, a tanítványaink közül többen szintet léptek a hozzáállást tekintve s úgy érzem, szükségük van rám. Ádám hatására egyre több szakértő edző dolgozik a Polihisztor Akadémia diákjainak fejlődésén, ezért módomban áll a nyáron jobban összpontosítani a sakkfejlődésemre.

Hogyan épül fel a szervezet?

– Ádám menedzseli az egész rendszert, tartja a kapcsolatot az iskolákkal, legtöbb esetben a szülőkkel, edzőkkel. Az erősebb, egyéni tanrend szerint tanuló diákok edzésprogramját is ő vezeti. Több nagymesterrel, Bánusz Tamással, Pintér Józseffel, Czebe Attilával és Aczél Gergellyel is együtt dolgozunk. Juli előadásokat tart az erősebb diákoknak egy-egy megjelölt témában, valamint kiemelt tanítványa a 14 éves EU bajnok WFM Tóth Nikoletta. Nekem kiemelt diákjaim is vannak, valamint csoportos edzéseket tartok. Legfőbb feladatomnak tekintem náluk – Kállai Gábor tanításának hatására – az önszorgalom felébresztését. A legfiatalabb, de szorgos tanítványainkat pedig bátyánk, Peti tanítja, aki csapatunk grafikai és informatikai felelőse is.

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályozó értekezlet esti 10.-12. évfolyam

26.
JAN.

„Téli örömeink az óvodában” címmel kiállítás szervezése

26.
JAN.

Szülői értekezlet 12. évfolyam

26.
JAN.

Beiskolázási szülői értekezlet

26.
JAN.

Félévi osztályozó konferencia

27.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE