TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

TérTáncKoncert 2017

2017. 06. 26. 11:59 | HÍREK

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2015-ben indította útjára TérTáncKoncert elnevezésű kezdeményezését, amely nemcsak a muzsikáról és a táncról, hanem az egymás iránt érzett elfogadásról, toleranciáról és tiszteletről, az értékek és élmények közös átéléséről is szól.A tégIási baptista iskola második alkalommal kapcsolódott a programsorozathoz.  

Áprilisban már megtörténtek a regionális táncpróbák, amelyeknek egyik helyszíne a téglási sportcsarnok volt. Június 9-10-én 24 tanuló utazott Csillebércre, ahol közel 500 gyerek próbált együtt Vári Bertalan vezető koreográfussal.  Az idén Leonard Bernstein West Side Story című zenéjére táncoltak a gyerekek. A próbán és a csapatépítő tréningeken kívül egyéb szabadidős foglalkozások tették színesebbé a pénteki napot. Pingpongoztak, fociztak és este a tábortűz mellett pille cukorkát is süthettek. Természetesen közben jobban megismerték egymást a gyerekek, újabb barátságok alakultak ki. Másnap a Fővárosi Állatkertbe látogattunk el, délután pedig ismét próba következett a Hősök terén, ahol már a Fesztiválzenekar is jelen volt.

A nyilvános koncerten nagyon fegyelmezetten és ügyesen szerepeltek iskolánk tanulói.  Nagy meglepetés és öröm volt mindenki számára, hogy az ATV televízió a mi gyerekeinkkel készített interjút, melyet az esti híradóban is láthattunk. A koncertről készült felvételt pedig nagy élmény volt újra megnézni a Fesztiválzenekar honlapján.

Örülünk, hogy részt vehettünk egy olyan nagyszerű kezdeményezésben, amely a hátrányos helyzetű gyerekeknek is igyekezett sok-sok élménnyel teli pillanatot biztosítani. Köszönet mindezekért a Budapesti Fesztiválzenekarnak.

A zenekar vezetője, Fischer Iván az alábbi köszönő levelet küldte el minden iskolának:

 

Kedves táncoló gyerekek,

Nagyon nagy örömöt szereztetek nekem a TértáncKoncerten. Csodálatos volt a hangulat, kiváló volt a közös tánc. A közönség tagjaitól sok gratuláló levelet kaptam, igazán Titeket, a téren táncoló gyerekeket illet a gratuláció és a köszönet a hosszú, alapos felkészülésért és a ragyogó fellépésért.

Remélem, megszerettétek Leonard Bernstein zenéjét. Mint ahogy a koncerten is elmondtam, úgy érzem, nagyon boldog lett volna, ha ezen a napon közöttünk lehet. Nagyon jó ember volt, sokat tett a békéért, a toleranciáért, minden ember egyforma tiszteletéért. Ezt az örökséget kell nekünk is tovább vinnünk.

Kérlek Titeket, érezzétek úgy, hogy külön-külön mindenkinek személyesen köszönöm most meg a közös produkciót. Nagyon szép nyarat kívánok Nektek, és még sok hasonló, boldogító élményt.

Szívélyes üdvözlettel,

Fischer Iván”

 

               

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Pót írásbeli felvételi vizsga a 9.évfolyamra

28.
JAN.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák

28.
JAN.

Helyi helyesírási verseny 3-4. évfolyamon.

28.
JAN.

Központi írsábeli pótfelvételi vizsga

28.
JAN.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák a 9. évfolyamra

28.
JAN.

Szülői értekezletek a csoportokban

28.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE