TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Zöldliget: a nyelvi munkaközösség hírei

2020. 09. 14. 08:07 | HÍREK

Az idei tanévben már 20 fős nyelvi munkaközösségünk elsődleges célja továbbra is az, hogy használható nyelvtudást szerezzenek tanulóink.

 

Augusztusban a gimnáziumi osztályokhoz érkezett egy új anyanyelvi tanárunk, Labant Ada. Ada venezuelai születésű és a spanyol nyelvoktatásban segíti munkánkat, illetve zenei végzettsége miatt az 5.a és 5.c osztályokban éneket is tanít angol nyelven. Így jelenleg öt anyanyelvi tanárral dolgozunk már együtt.

 

A digitális munkarend folyamán március és június között sajnos az általunk képviselt kommunikáció alapú nyelvoktatást nem tudtuk ugyanolyan hatékonyan végezni, mint az iskolában. Emiatt a tanév elején igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani a tanulóinknak a kommunikációra, illetve felzárkóztatni őket, pótolni a hiányosságaikat.

 

A tanév tervezésekor meghatároztuk kiemelt feladatainkat. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a munkaközösség tagjai szoros együttműködésben dolgozzanak, heti meetingeken, munkaközösségi értekezleteken egyeztessünk egymással. Szintén nagyon fontos számunkra, hogy felkészültek és naprakészek legyünk, ezért rendszeresen webinarokon, képzéseken veszünk részt és az ott tanultakat megosztjuk egymással.

 

Szintén kiemelt feladatunk a 4., 5. és 8. évfolyamokon az érdeklődő tanulók Cambridge Movers, Flyers és Euroexam/FCE/LanguageCert B2 szintű nemzetközi nyelvvizsgákra való felkészítése. Ennek egy fontos része az, hogy tanulóink is elkötelezetten készülnek ezekre a megmérettetésekre.

 

Fontos számunkra az év végi központi célnyelvi és idegen nyelvi mérésre való felkészítés és a mérésen való jó szereplés 6. és 8. évfolyamokon, melynek érdekében ezeken az évfolyamokon az íráskészség fejlesztésére kiemelt figyelmet fordítunk. Tanulóinkat a felkészülés során próbavizsgák szervezésével is segítjük.

 

Intézményünk nyelvi programja 2017-ben elnyerte az Európai Tehetségpont címet. Ennek egyik szegmenseként tovább folytatjuk a tehetséggondozást is 5-6. évfolyamokon.

 

Hiszünk abban, hogy a célnyelvi országok kultúrájának megismerése nemcsak az anyanyelvi tanárok által, hanem jeles napok, események, projektek szervezésével lesz teljes.  Terveink között szerepelnek a Spelling Bee betűző verseny, angol nyelvű versmondó verseny, országismereti verseny, Fall Fest - őszi fesztivál, hálaadás, angol nyelvű természetismereti verseny, az angol könyvtár használatához kötődő olvasóverseny, beszédíró/-mondó, illetve vitaverseny megrendezése. 

 

Bízunk benne, hogy terveinket az iskolában tudjuk megvalósítani, de az esetlegesen bevezetésre kerülő új munkarendnek is próbálunk majd szükség esetén megfelelni.

 

Stillné Szabó Zoé

Tóthné Benkő Mónika

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Adventi kézműves foglalkozás

27.
NOV.

Cipősdoboz akcióban részvétel

27.
NOV.

I. gyertyagyújtás az óvodában

27.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE