TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Amerika-nap az Illéssyben

2016. 12. 06. 15:20 | HÍREK

Diákjaink lehetőséget kaptak arra, hogy egy iskolai projektnap keretein belül közelebbről megismerjék az amerikai kultúrát, a gazdag programokból pedig kedvükre válasszanak. A december igazán különlegesen kezdődött iskolánkban, hiszen az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége és az EMMI közös pályázatának egyik nyerteseként iskolánk, az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola „Álmaidban Amerika visszainteget” címmel Amerika-napot rendezhetett, s melynek programjaiba a város másik két baptista fenntartású város iskoláját, a Baptista Alapfokú Művészeti Iskolát és a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskolát is bevontuk.

 

 

A tartalmas rendezvény megszervezésében és a lebonyolításában az egész tantestület kivette a részét, a projektgazda Duli Annamária tanárnő volt. Már hetekkel korábban a cupcake készítéséről beszélgettünk a szünetben, s egyre több plakát és felhívás jelent meg a faliújságon, a meghirdetett plakátkészítő pályázatra az ország minden részéről érkeztek szebbnél szebb munkák, amit az iskola aulájában tekinthettek meg diákjaink és vendégeink.

 

Csütörtök délután már vitathatatlan amerikai hangulat fogadta az iskolába érkezőket: a folyóson megjelenő trikolor és egy olyan amerikai zászló, ami valamikor a Capitolium épületén lengett. A színek, a rajzok mind-mind az Egyesült Államokat idézték.

 

December 2-án pénteken a Polgármesteri Hivatalban a város képviseletében Dr. Kovács Tibor alpolgármester, a Baptista Szeretetszolgálat részéről Gál Dávid, Szabó Csaba, Szász Veronika, a Magyarországi Baptista Egyház részéről Paróczi Zsolt és Révész Árpád, az Illéssy-iskolából pedig Toldi Attila fogadta David J. Kostelancik nagykövet-helyettest és kíséretét.

 

A program a Vigadóban folytatódott, ahol az érdeklődők a nagykövet-helyettes előadását hallgathatták meg angolul a multikulturalizmusról, az amerikai életérzésről és Mr. Kostelancik személyes pályájáról, családjáról, életéről. Nagyon sok érdeklődő fiatal érkezett erre a programra a Móricz Zsigmond Református Kollégiumból is. Az előadás végén diákok bátran kérdezgették vendégünket, majd a tanulókkal folytatott eszmecsere ebéd közben is folytatódott.

 

Iskolánkban változatos programok várták tanulóinkat és vendégeinket: angol nyelvű versmondó verseny általános és középiskolás kategóriákban, muffin díszítő verseny, előadás az amerikai továbbtanulásról és ösztöndíjakról Litkei Kornéliával és Will Freedmannal – a Fulbright Bizottságtól, tanulhattak amerikai néptáncot Joelle Nye-től, iskolánk amerikai önkéntes segítőjétől, és „Ki tud többet az USA-ról?” vetélkedő keretén belül mérhették össze tudásukat az iskola tanulói.

 

Mr. David Kostelancik a nap folyamán minden helyszínre ellátogatott és záró programként átadta a versenyek győzteseinek az okleveleket és tárgyjutalmakat, melyeket ő maga is kedves apróságokkal gazdagított, iskolánk könyvtára pedig szép könyveket kapott. A nap végén pedig felvágta az amerikai-magyar barátságot szimbolizáló tortát, melyet iskolánk 9. évfolyamos cukrász tanulói készítettek. Nyilatkozata szerint, egy nagyon tartalmas programsorozatot látott sok tehetséges diákkal, és nagyon jól érezte magát az iskolánkban.

 

Ennek a napnak a célja egyértelműen az volt, hogy ne kizárólag a tanítási órákon ismerkedjenek meg a diákok más nemzetek kultúrájával, hanem kicsit kilépjünk a megszokott keretek közül, és a tanulók sokszínű programok és feladatok mellett tudják elsajátítani az ismereteket.

 

A rendezvényünket angol nyelvű könyvek felajánlásával támogatta az MM Publications - ELT Hungary.

 

Duli Annamária és Toldi Attila

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Sportnap családi nap - Sásastó Úti Óvoda

10.
JÚN.

Év végi zárás 9-11.évfolyamokon

12.
JÚN.

Látogatás a Porcsalmi Lajos sporttelepre- Béla Király Úti Óvoda

12.
JÚN.

9-11. évfolyam osztályozó konferenciák

12.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE