TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Átadták a velencei Zöldliget-iskola új épületrészét az országos tanévnyitón

2022. 09. 01. 15:37 | HÍREK

A baptista iskolák országos tanévnyitó ünnepségét a most kezdődő tanítási évben a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnáziumban rendezték meg szeptember 1-én, csütörtökön.

 

Az eseménynek külön jelentőséget adott, hogy a 29 osztályban több mint 800 fős diáklétszámmal, éppen idén 30 éve működő intézmény egy új épületrészt is avatott.

Dr. Szilágyi Béla, az országban félszáz iskolát fenntartó és a velencei fejlesztést is finanszírozó Baptista Szeretetszolgálat elnöke köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy a folyamatosan növekvő lélekszámmal rendelkező tóparti település az ország egyik legjobb iskoláját mondhatja magáénak. Örömét fejezte ki azért, hogy sok nehézséget leküzdve sikerült megvalósítaniuk azt, ami öt éve, a tervek megfogalmazásának idején még lehetetlennek látszott. Kijelentette, továbbra is Szentírás alapú, Istent képviselő, értékteremtő oktatást kívánnak biztosítani intézményeikben. „Hoztam néhány lufit, s ahogy ezeket most elengedjük, adjunk hálát azért a sok-sok jóért, ami körülvesz”, mondta Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke beszédében arra figyelmeztetett, hogy abban a világban, amely körülöttünk felfordulni látszik, Isten segítségére van szükség és azt kívánta diáknak, szülőnek és pedagógusnak egyaránt, hogy ki-ki a maga helyén tapasztalja meg a Teremtő támogató szeretetét.

A sok dallal és verssel fűszerezve lebonyolított évnyitó befejező részében Czuppon István igazgató nyitotta meg az idei tanévet, amely várhatóan 183 tanítási napot és 31 ezer 842 tanórát jelent majd Velencén. Egy olyan új épületrészt vehettek birtokukba, amely valamivel több mint két év építkezés után nyolc tanteremmel, ebédlővel, melegítő konyhával, informatika teremmel, tanárival szolgálja a jövőben a diákok fejlődését.

Az eseményen mások mellett ott volt Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Köteles Zoltán Nadap, valamint Gerhard Ákos, Velence polgármestere is.  

 

Fotók: Nagy Norbert 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szülői értekezlet

27.
SZEPT.

Ne csak a felszínt (L)ásd! Talajtani program indítása

27.
SZEPT.

Iskolaszék és Szülői munkaközösség együttes ülése

27.
SZEPT.

Keretszámok fenntartónak

28.
SZEPT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE