TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Lónyay hét Vásárosnaményban

2015. 04. 29. 12:32 | HÍREK

Évek óta hagyomány, hogy a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskolában április hónapban egy hét a névadóról szól, ez az ún. Lónyay hét. Ebben a tanévben a múlt héten zajlottak azok az események, amelyekkel a névadó előtti tisztelgett az iskolaközösség valamennyi tagja.

 

Hétfő délután, a Lónyay vetélkedőn a 9. évfolyamos osztályok 3 fős csapatai versengtek az első helyért. A vetélkedőn számos játékos feladatot kellett megoldani, amelyek mindegyike kapcsolódott a névadó életútjához. A megmérettetést a 9. A osztály csapata nyerte.

 

Kedden délelőtt az osztálytitkárok Lónyára utaztak, ahol a  Lónyay család sírkápolnájábanelhangzott a névadó, Magyarország egykori miniszterelnöke tiszteletére írt gyászbeszéd, valamint a diákok képviselői koszorút helyeztek a Lónyay család kriptájában.

 

Délután a humán munkaközösség által szervezett Költészet napi szavalóversenyen 22 diák mondta el kedvenc versét.

 

Szerda délután a diákok képviselői küldöttgyűlésre voltak hivatalosak. Osztályonként 2-2 tanuló kérdezte az iskolavezetést az iskolai élet szervezésével kapcsolatban. A DÖK közel 1,5 órás rendezvényén számos kérdés megválaszolására került sor, valamint a diákok megválasztották az új diákigazgatót, Ács Máté 10. B osztályos tanuló személyében.

 

Csütörtökön az idei bérleti hangverseny sorozat utolsó előadását tekintették meg az érintettek.

 

A Lónyay hét csúcspontja természetesen a diáknap volt. Pénteken reggel - ünnepélyes keretek között - a diákok és az iskolaközösség felnőtt tagjai megkoszorúzták az iskola főbejáratánál lévő Lónyay domborművet. Ezt követően játékos vetélkedőkre került sor. A sportcsarnokban osztályonként 5 fős csapatok versenyeztek, a tantermekben pedig activity, 1 perc és nyersz, karaoke, fodrász, smink és manikűr verseny zajlott. Az érdeklődő diákok kézműves foglalkozásokon (dekupázs, gyöngyfűzés) is részt vehettek. 10órakor a sportcsarnokban az iskolavezetés kiosztotta azt a közel 70 db könyvet, amelyeket a házi, megyei és regionális versenyeken kimagaslóan teljesítő diákok kaptak. A jutalomkönyvek átvétele után következett a „Hulladékból ruha” divatbemutató és a fodrászversenyen készül frizurák bemutatása.

 

A Lónyay hét záróeseménye a B49 program első előadása, „Mennyei és pokoli történetek” címmel. Az előadás közreműködői Agárdi Szilvia, Weisz Fanni, Pintér Béla és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat Elnöke. A kb. 350 fős közönség érdeklődéssel és lelkesen hallgatta a dalokat, „élte meg” a mennyei és a pokoli történeteket. Ugyanakkor valamennyi jelenlévő megerősítést kapott abban, hogy soha nem szabad feladni és mindig fel kell tudni állni a nehéz helyzetekből!

 

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE