TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nem talált legyőzőre a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata

2023. 03. 08. 20:23 | HÍREK

2023. március 8-án a VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban került megrendezésre a „Magyar Ifjúsági Robot Kupa 2023 Budapest”.

 

A verseny egyben az European RoboCup Junior 2023 (Horvátország) Európa-bajnokság, és a RoboCup Junior 2023 (Franciaország) világbajnokság kvalifikációs versenye is volt. Az 1997-ben Japánból induló RoboCup a világ egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező, jellegét tekintve a világ legnagyobb robotika versenye. A korosztályok tekintetében a legmodernebb technológiák alkalmazásával serkenti a junior és felnőtt robotépítők közötti átmenetet.  

2023-ban Magyarországon 16. alkalommal került megrendezésre a Magyar Ifjúsági Robot Kupa, mint az RCJ minősítő versenye. Az idei év a hatodik alkalom, amikor baptista intézmény a Rescue kategóriák házigazdája. A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata három nemzetközi minősítést érő Rescue kategóriában képviselte országos robotika tehetséggondozó programunkat. A Rescue robotok magas társadalmi jelentőséget képviselve, katasztrófa szimulációs helyzetekben, kizárólag szenzorjaikra és programozásukra hagyatkozva mentenek áldozatokat.   

Az U14-es korosztályú, 2022-es Európa-bajnok Sensor csapatunk Fazekas Kristóf és Tuka Ákos összeállításban maximális pontszámmal szerezték meg újból a Rescue Line Entry bajnoki címet. Szél Nikolett versenyzőnk 13 éves kora ellenére már egy U19-es EB 3. helyezéssel rendelkezik. Az idei évben új belépő csapattársával, Bagi Péterrel indulva, Rescue Maze Entry kategória első helyezéssel kvalifikálták csapatukat az EURCJ2023 Európa-bajnokságra. 

A haladó, RCJ2023 VB minősítésért versenyző kategóriákban a megújuló Lightning csapatunk képviselte robotika programunkat. Az előző években több VB, és EB dobogós helyezést elérő, világszinten is a legmagasabb színvonalat képviselő 2_Bit csapatunk több tagja az U19-es korosztályt korban kinőve, az idei évben egyetemen folytatták tanulmányaikat, a versenyen már a technikai bizottság tagjaiként voltak jelen. A megújuló haladó szintű csapatunk tagjai közül Szilágyi Jázmin fiatal kora ellenére több kiemelkedő EB eredménnyel is rendelkezik. 2022-ban kapitánya volt a Rescue Maze Entry U19-es korosztályban versenyző, EB 3. helyezett csapatnak. 14 évesen már 5 éves tapasztalattal rendelkezik a robotika területén. Cs. Kiss Zsófia Panna 2022-ben csatlakozott robotika tehetségprogramunkhoz. A világ és Európa-bajnok 2_Bit csapatunk tagjaként versenyezve kimagasló szakmai tapasztalatokkal rendelkezik. A Lightning számára az első önálló haladó szintű verseny kihívása mellett a korábban háromszoros magyar bajnok csapattal is számolnia kellett a mezőnyben. 

A Rescue Line haladó kategóriában a robotok egy akadályokkal nehezített útvonal követési feladat során megkeresnek, és felvesznek egy mentőcsomagot, amit a katasztrófa helyszínén rekedt áldozatok számára juttatnak el. A veszélyes környezetben elhelyezkedő áldozatokat felkutatva, azokat és a mentőcsomagot egy olyan evakuálási pontra szállítják, ahonnan az emberek folytathatják a mentésüket.

A Lightning csapat magabiztos teljesítménnyel, hibátlan futammal, a 8 perces szintidőből 4:45-et felhasználva rendkívül gyorsan és pontosan teljesítették a kihívást, mellyel jogot szereztek, hogy Magyarországot képviseljék az RCJ2023 világ, és EURCJ2023 Európa-bajnokságon. Teljesítményükkel hozzájárult a csapat, hogy nem szakadt meg egy 12 éves hagyomány, és sikerrel vették át a nemzetközi versenyzéshez a stafétabotot a 2_Bit csapattól. 

Az idei év volt a 12. egymás utáni év, amikor a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata nem talált legyőzőre Magyarországon az általuk képviselt Rescue kategóriákban. A Baptista Szeretetszolgálat robotikásai az elmúlt 10 nemzetközi versenyévben, a Rescue kategóriákban elért 6 VB és 5 EB dobogós helyezésükkel, közöttük 2 világbajnoki és 2 Európa-bajnoki címükkel világszinten is folyamatosan az élmezőnyt képviselték.  

 

A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának tagjai és intézményeik: 

Szilágyi Jázmin, Fazekas Kristóf, Tuka Ákos, Bagi Péter
(Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolája, Törökszentmiklós) 

Cs. Kiss Zsófia Panna, Szél Nikolett
(Nagykun Baptista Oktatási Központ, Kisújszállás) 

 A csapatok felkészítője, mentora: 

Abán Csaba
Baptista Szeretetszolgálat,
robotika oktató 

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Kitűző átadó ünnepség

24.
MÁRC.

Növendékhangverseny

24.
MÁRC.

Térségi szavalóverseny felsősöknek

24.
MÁRC.

Farkas Gyula Napok , Természettudományos verseny, Gálaműsor

24.
MÁRC.

Pályaorientációs nap

24.
MÁRC.

Próbaérettségi a 12. évfolyamon: péntek - csütörtök: magyar, történelem (szóbeli)

24.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE