TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Országos Bibliaismereti Verseny 2023.

2023. 04. 24. 13:22 | HÍREK

“Boldog, aki olvassa…” (Jelenések könyve 1,3)

 

Kétszáz versenyző gyermek szólaltatta meg a kereszténység ezen alapüzenetét 2023. április 21-én.  Különleges kalandra hívtuk idén már nyolcadik alkalommal tizenöt baptista iskola ötven csapatát.  A verseny nem titkolt célja segíteni a gyermekeket abban, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást.

Versenyünket Dr. Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ főigazgatója nyitotta meg. Majd Paróczi Zsolt, a Magyarországi Baptista Egyház oktatási szaktitkára mondott bátorító, igei üzenetet a résztvevőknek. Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat hitéleti főigazgatója imában kért áldást rendezvényünkre.

A diákoknak izgalmas csapatszintű verseny kezdődött ezen az áldott napon. A lexikális tudásra alapozottan, de a logikai képességeket, az egyéni kreativitást valamint a közös munkát, kooperációt is nagyban igénybe véve kértük számon a csapatokon a felkészülés eredményességét.

Iskolánk színjátszó csoportjának, valamint Balogh Benjamin 8. osztályos tanulónak  köszönhetjük a délután fénypontját. A színjátszósoktól Túrmezei Erzsébet: Az égi asztal című előadását nézhettük meg, nyolcadikos diákunk pedig Pintér Béla Jézus, Te vagy minden álmom című dalát énekelte el.

Francois Boudreau kanadai bűvész-evangélista műsora egyaránt elbűvölte a kicsiket és a nagyokat is. A lélegzetelállító mutatványok segítségével közvetítette az evangélium üzenetét a gyermekek számára.

Ebben az esztendőben a versenyre és felkészülésekre a következő mottót választottuk: „Gyönyörködj az Úrban és megadja szíved kéréseit.”  Nemcsak egy idézet volt ez, hanem egyfajta életérzés is. Hiszen a hívő keresztény minden kérésével, bizalommal fordulhat az Úrhoz. Ő viszont nálunk jobban tudja, mire van szükségünk. Csak jókat ad nekünk – nem ami szerintünk jó - magunknak - hanem ami szerinte jó nekünk. 

Mindent összegezve mit is mondhatnánk? Hálásak vagyunk, hogy egy olyan közösségnek vagyunk a tagjai, amely családként törődik velünk. Hálásak vagyunk, hogy a gyermekek arcára ragyogó mosolyokat varázsolhattunk.

                                                                                   Deák Ágnes

                                                                                    István Király Baptista Általános Iskola- igazgató

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Sportnap családi nap - Sásastó Úti Óvoda

10.
JÚN.

Év végi zárás 9-11.évfolyamokon

12.
JÚN.

Látogatás a Porcsalmi Lajos sporttelepre- Béla Király Úti Óvoda

12.
JÚN.

9-11. évfolyam osztályozó konferenciák

12.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE