TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

RoboCup Junior 2023: a baptista robotikás csapat 2. lett a világversenyen!

2023. 07. 10. 09:43 | HÍREK

 

2023. július 4-10. között a franciaországi Bordeaux-ban került megrendezésre a RoboCup Junior 2023 világverseny, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata a Rescue Line kategóriában minősített, magyar bajnokként képviselte hazánkat.

 

A világméretű, számos magas társadalmi jelentőségű területet érintő RoboCup kutatóprojekt 1997- ben Japánból indult, napjainkban kategóriáját tekintve a világ legnagyobb robotika versenye. Minden korosztályban a legmagasabb technológiai szint alkalmazásával ösztönzi a tudomány fejlődését. A rescue robotok előre ismeretlen katasztrófa szimulációs környezetben, kizárólag szerkezetükre és programozásukra hagyatkozva, emberi beavatkozás nélkül menteknek áldozatokat. A világversenyen a résztvevő országok bajnokcsapatai mérhetik össze felkészültségüket, ezáltal kategóriájukban a világ legjobb robotépítőinek kínálva lehetőséget a versenyzésre, tapasztalatcserére. A 2023-as mezőnyben, az előző évekhez képest jelentősen nőtt a magas technológiai szintű robotok száma, ezáltal az RCJ eddigi legerősebb mezőnye gyűlt össze.

A Szilágyi Jázmin és Cs. Kiss Zsófia Panna összeállítású Lightning nevű csapatunk már az első versenynapon a mezőny 2. helyére állt, közvetlenül megelőzve a 2022-es világbajnok csapatot. A további két versenynapon a robotikásaink teljesítménye az egyre nehezedő pályák ellenére is erősödött, így professzionális versenyzéssel, legeredményesebb európai csapatként magabiztosan tartották meg az RCJ2023 világverseny Rescue Line Individual Team kategóriájának 2. helyét. A versenyzőink teljesítménye a helyezés tekintetében már önmagában is kimagasló. A sikerük kvalitását tovább növeli, hogy a kategóriában nagyon fiatalnak számító csapatként, még csak az első évüket töltik a Rescue Line U19-es korosztályú mezőnyben.

A fő, Individual Team versenyszám után, a csapatok közötti együttműködés erősítése, az egymástól való tanulás segítése céljából minden világverseny utolsó napján a szervezők úgynevezett SuperTeam csapatokat hoznak létre. Az élcsapatokhoz a mezőny második feléből sorsolnak párokat. Az idei évben robotikásaink Hollandia versenyzőivel végeztek közös mentési feladatot, melynek szabályait csak a helyszínen ismertették a rendezők. A mentési szituációban mindkét robotnak részt kellett vennie. Robotikásaink a SuperTeam kihívás rájuk eső részét hibátlanul teljesítették. A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 11 éve képviseli Magyarországot a világ élmezőnyében. A mostani sikerrel együtt versenyzőink összesen 20 alkalommal álltak a világbajnokságok és Európa- bajnokságok dobogóin, közöttük 3 Európa-bajnok, és 3 világbajnoki címet szerezve.

A csapatok felkészítője és mentora, Abán Csaba a Baptista Szeretetszolgálat robotika oktatója.

 


Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Megemlékezés az Aradi-vértanúkról

06.
OKT.

Digitális országos mérések (6. évfolyam)

24.
OKT.

56-os megemlékezés: 9. évf. sírkert látogatás

26.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1143 Budapest, Hungária krt. 69.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE